Isprobajte recept za preukusnu tjesteninu s umakom od gina

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Taman kad ste pomislili da gin ne može biti ukusniji! Postoji tjestenina koja se radi s jednim od najpopularnijih pića! Spoj ova dva sastojka, to mora biti dobro!
Vidi originalni članak

Gin čokolada, gin fritule, gin cheesecake, u posljednje vrijeme ljudi ovo piće miješaju u sve što vole jesti. Mislim, nitko ih ne krivi kad je gin u posljednje vrijeme piće broj 1. Ovoga puta su obožavatelji otišli korak dalje i spojili gin s tjesteninom, odnosno umakom, piše Her.

Možemo samo reći, opa koja kombinacija!

Ovo su sastojci koji vam trebaju:

  • 500g tjestenine penne
  • 1/2 luka, rezanog na kockice
  • 2 mljevene glavice češnjaka
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice mljevenog čilija
  • 1 konzerva pasirane rajčice
  • 1 šalica gina
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/4 šalice usitnjenog bosiljka
  • sol i papar

Evo kako pripremiti jelo:

Na srednjoj vatri na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i usitnjenu čili papričicu. Kad luk požuti, sastojcima dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte sve zajedno kojih  pet minuta pa zatim stavite u blender i povežite u gustu smjesu. 

Umaku dodajte gin i šećer pa vratite da se krčka na laganoj vatri kojih 20 minuta, dok alkohol ne ispari. Smjesi dodajte vrhnje, parmezan, bosiljak, sol i papar pa sve promiješajte.

Skuhajte tjesteninu, ali neka vam bude 'al dente', procijedite je i dodajte u umak. Po jelu posipajte parmezan i bosiljak pa poslužite.

Mislim, tko bi se nadao tjestenini i umaku od gina, ali ovo izgleda nevjerojatno. Voila! Možda smo upravo pronašli novo omiljeno jelo.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr