Isprobajte recept za preukusnu tjesteninu s umakom od gina
Gin čokolada, gin fritule, gin cheesecake, u posljednje vrijeme ljudi ovo piće miješaju u sve što vole jesti. Mislim, nitko ih ne krivi kad je gin u posljednje vrijeme piće broj 1. Ovoga puta su obožavatelji otišli korak dalje i spojili gin s tjesteninom, odnosno umakom, piše Her.
Možemo samo reći, opa koja kombinacija!
Ovo su sastojci koji vam trebaju:
- 500g tjestenine penne
- 1/2 luka, rezanog na kockice
- 2 mljevene glavice češnjaka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/2 žličice mljevenog čilija
- 1 konzerva pasirane rajčice
- 1 šalica gina
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/4 šalice usitnjenog bosiljka
- sol i papar
Evo kako pripremiti jelo:
Na srednjoj vatri na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i usitnjenu čili papričicu. Kad luk požuti, sastojcima dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte sve zajedno kojih pet minuta pa zatim stavite u blender i povežite u gustu smjesu.
Umaku dodajte gin i šećer pa vratite da se krčka na laganoj vatri kojih 20 minuta, dok alkohol ne ispari. Smjesi dodajte vrhnje, parmezan, bosiljak, sol i papar pa sve promiješajte.
Skuhajte tjesteninu, ali neka vam bude 'al dente', procijedite je i dodajte u umak. Po jelu posipajte parmezan i bosiljak pa poslužite.
Mislim, tko bi se nadao tjestenini i umaku od gina, ali ovo izgleda nevjerojatno. Voila! Možda smo upravo pronašli novo omiljeno jelo.