Taman kad ste pomislili da gin ne može biti ukusniji! Postoji tjestenina koja se radi s jednim od najpopularnijih pića! Spoj ova dva sastojka, to mora biti dobro!
Gin čokolada, gin fritule, gin cheesecake, u posljednje vrijeme ljudi ovo piće miješaju u sve što vole jesti. Mislim, nitko ih ne krivi kad je gin u posljednje vrijeme piće broj 1. Ovoga puta su obožavatelji otišli korak dalje i spojili gin s tjesteninom, odnosno umakom, piše Her.
Možemo samo reći, opa koja kombinacija!
Ovo su sastojci koji vam trebaju:
- 500g tjestenine penne
- 1/2 luka, rezanog na kockice
- 2 mljevene glavice češnjaka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/2 žličice mljevenog čilija
- 1 konzerva pasirane rajčice
- 1 šalica gina
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/2 šalice parmezana
- 1/4 šalice usitnjenog bosiljka
- sol i papar
Evo kako pripremiti jelo:
Na srednjoj vatri na maslinovom ulju pirjajte luk, češnjak i usitnjenu čili papričicu. Kad luk požuti, sastojcima dodajte pasiranu rajčicu. Miješajte sve zajedno kojih pet minuta pa zatim stavite u blender i povežite u gustu smjesu.
Umaku dodajte gin i šećer pa vratite da se krčka na laganoj vatri kojih 20 minuta, dok alkohol ne ispari. Smjesi dodajte vrhnje, parmezan, bosiljak, sol i papar pa sve promiješajte.
Skuhajte tjesteninu, ali neka vam bude 'al dente', procijedite je i dodajte u umak. Po jelu posipajte parmezan i bosiljak pa poslužite.
Mislim, tko bi se nadao tjestenini i umaku od gina, ali ovo izgleda nevjerojatno. Voila! Možda smo upravo pronašli novo omiljeno jelo.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.