JomBoos slavi YouTubeov 13. rođendan!

Mnogima omiljena platforma danas slavi 13. rođendan.
Vidi originalni članak

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Jučer je bio Dan palačinki, danas je Dan zaljubljenih, ali i YouTubeov 13. rođendan! Ova globalna platforma osnovana je 2005. godine, a danas ima preko milijardu i 300 milijuna korisnika. Wow! Povodom trinaestog rođendana za tebe smo izvukli neke najzanimljivije informacije o, ali i o našem JoomBoos kanalu. 

YouTube osnovao je trojac bivših zaposlenika PayPala. Razlog je bio nemogućnost prikazivanja videa putem e-maila. Njihova imena su Steve Chen, Chad Hurley i Jawed Karim. 

Prvi video na YouTubeu objavljen je 23. travnja 2005. godine, no u javnost je tek pušten 29. svibnja iste godine. Na videu se nalazi jedan od osnivač same platfore, Jawed Karim i njegov odlazak u zoološki vrt. 

Najgledaniji video je svima dobro poznati ljetni hit  'Despacito koji ima skoro pet milijardi pregleda, a najomraženiji video je spot Rebbece Black za pjesmu  'Friday' koji ima čak 3 milijuna dislajkova.

Najstariji video mačaka koji je objavljen na YouTubeu, datira iz 1984. godine. 

Na YouTubeu se svake minute objavi preko 100 sati videa, a Youtuber je postalo vrlo popularno zanimanje. Najplaćeniji YouTuber trentuno je Daniel Middleton koji je prošle godine zaradio čak 16 milijuna američkih dolara. 

JoomBoos YouTube kanal ima preko 300 tisuća korisnika, a pokrenut je 11. studenog 2015. godine. U prvom videu, koji je objavljen samo dva dana kasnije, najavili smo dolazak Vitalya Zdorovetskiyog u Zagreb. Nakon što je Vitaly sprenkao pola Zagreba krenuli smo u osvajanje YouTubea i regije. 

Pokrenuli smo prvu hrvatsku YouTubeu seriju 'Isti san' koja ima 4,5 milijuna pregleda. Istoimena pjesma Davora Gerbusa najgledaniji je i najsheraniji JoomBoosov video. 

Zatim slijedi  'Ljubav je u Zraku' Bibi Andy i Dennisa Domiana, a treći najgledaniji video je  '5 načina kako se ne ljubiti (1.dio)'. 

Tu je i prvi YouTube talent show u regiji 'VideoStar'. U prvoj sezoni pobijedio je naš poznati YouTuber 'LayZ', a ove godine pobjedio je Bruno Lukić.

Za drugu sezonu VideoStara dobili smo više od 2700 prijava! Jesi li i ti bio jedan od njih?

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!


MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Posjeti joomboos.24sata.hr