Prvi 467 pregleda 14. veljače 2018.

JomBoos slavi YouTubeov 13. rođendan!

Mnogima omiljena platforma danas slavi 13. rođendan.

[video: 78 / ]

 

Jučer je bio Dan palačinki, danas je Dan zaljubljenih, ali i YouTubeov 13. rođendan! Ova globalna platforma osnovana je 2005. godine, a danas ima preko milijardu i 300 milijuna korisnika. Wow! Povodom trinaestog rođendana za tebe smo izvukli neke najzanimljivije informacije o, ali i o našem JoomBoos kanalu. 

YouTube osnovao je trojac bivših zaposlenika PayPala. Razlog je bio nemogućnost prikazivanja videa putem e-maila. Njihova imena su Steve Chen, Chad Hurley i Jawed Karim. 

Prvi video na YouTubeu objavljen je 23. travnja 2005. godine, no u javnost je tek pušten 29. svibnja iste godine. Na videu se nalazi jedan od osnivač same platfore, Jawed Karim i njegov odlazak u zoološki vrt. 

Najgledaniji video je svima dobro poznati ljetni hit  'Despacito koji ima skoro pet milijardi pregleda, a najomraženiji video je spot Rebbece Black za pjesmu  'Friday' koji ima čak 3 milijuna dislajkova.

Najstariji video mačaka koji je objavljen na YouTubeu, datira iz 1984. godine. 

Na YouTubeu se svake minute objavi preko 100 sati videa, a Youtuber je postalo vrlo popularno zanimanje. Najplaćeniji YouTuber trentuno je Daniel Middleton koji je prošle godine zaradio čak 16 milijuna američkih dolara. 

JoomBoos YouTube kanal ima preko 300 tisuća korisnika, a pokrenut je 11. studenog 2015. godine. U prvom videu, koji je objavljen samo dva dana kasnije, najavili smo dolazak Vitalya Zdorovetskiyog u Zagreb. Nakon što je Vitaly sprenkao pola Zagreba krenuli smo u osvajanje YouTubea i regije. 

Pokrenuli smo prvu hrvatsku YouTubeu seriju 'Isti san' koja ima 4,5 milijuna pregleda. Istoimena pjesma Davora Gerbusa najgledaniji je i najsheraniji JoomBoosov video. 

Zatim slijedi  'Ljubav je u Zraku' Bibi Andy i Dennisa Domiana, a treći najgledaniji video je  '5 načina kako se ne ljubiti (1.dio)'. 

Tu je i prvi YouTube talent show u regiji 'VideoStar'. U prvoj sezoni pobijedio je naš poznati YouTuber 'LayZ', a ove godine pobjedio je Bruno Lukić.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Za drugu sezonu VideoStara dobili smo više od 2700 prijava! Jesi li i ti bio jedan od njih?

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell


MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve