Kako su Meghan i Harry dali 'otkaz' kraljevskoj obitelji

sussexroyal/Instagram kensingtonroyal/Instagram
Njihovo distanciranje od britanske monarhije će nastupiti u proljeće, a izazvalo je brojna negodovanja i šokove. Evo što se, ukratko, dogodilo.
Vidi originalni članak

Princ Harry i Meghan Markle uskoro više neće biti aktivni članovi britanske monarhije niti će nositi kraljevske titule. Kao razlog svoje odluke naveli su jak medijski pritisak i činjenicu da im je taj pritisak previše. Žele se odmaknuti od svega i živjeti svoj život, kažu.

Odluku da će se sami uzdržavati i da odstupaju i izlaze iz kraljevske obitelji objavili su 8. siječnja objavom na Instagramu i šokirali cijeli svijet. 

Planiraju biti financijski samostalni te imaju plan osnovati organizaciju po uzoru na Hillary i Billa Clintona te Baracka Obamu i njegovu obitelj.

Obitelj je jako razočarana

Prema pisanju američkih i britanskih tabloida, princ William je poprilično šokiran bratovom odlukom. Za istu informaciju ostala je uskraćena i kraljevska obitelj koja je njihovom odlukom također duboko razočarana. 

"Sve im je omogućeno, a oni se tako ponašaju. To nije fer prema Kraljici. Svi su jako razočarani njihovom odlukom, to je kao nož u leđa", samo su neki od komentara na odluku para. Isto mišljenje navodno dijeli i princ Charles koji 'kipi od bijesa' zbog njihove nagle i nepromišljene odluke, tvrde izvori bliski obitelji.

Kate pokušala 'odvući pažnju'

Kako bi malo 'smirila strasti', vojvotkinja Kate pažnju je usmjerila na sebe. Kraljevska palača objavila je na Instagramu fotografiju s Kate i poželjela joj sve najbolje povodom rođendana, ali time ipak nisu baš previše uspjeli odvući pažnju od onoga o čemu svi pričaju - od toga kako su Meghan i Harry dali 'otkaz' kraljevskoj obitelji.

Što kaže Meghanina sestra?

U sve se, naravno, uključila je i Meghanina polusestra Samantha Markle koja je šokirana odlukom.

"Ne mogu vjerovati. Znala je u što ulazi, da je htjela privatnost, sigurno ne bi na Wimbledonu sjela okružena sa oko 40 praznih mjesta oko nje", rekla je Samantha. 

Bijes, ali i tuga...

Dana 12. siječnja, prema pisanju tabloida 'The Sunday Times', princ William je priznao kako nije samo ljut, već i tužan zbog cijele situacije, ali shvaća da su on i brat jednostavno dva različita svijeta.

Isto tako, pisali su i o tome kako je Harry zabrinut za dobrobit svoje supruge Meghan jer se boji da će se razboljeti zbog svega što trenutno moraju proživljavati.

Kraljica ga ipak podržala?

Na sve je reagirala i Kraljica koja tvrdi da podržava unukovu namjeru da se sa svojom obitelji osamostali te da poštuje njegovu odluku. 

Ništa nije odlučeno 'preko noći'

Sve je na kraju potvrdio i sam princ Harry, koji je prije par dana rekao kako on i Meghan nisu mogli izdržati pritisak te da ova odluka nije došla preko noći.

"Nakon mjeseci i mjeseci razgovora došli smo do odluke koja nikome ne pada lako. Hvala svima na potpori", rekao je Harry, koji sad sa suprugom planira tužiti paparazze koji su Meghan i sinčića Archieja fotografirali u Kanadi, javlja Cosmopolitan.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr