Prvi 1353 pregleda 23. siječnja 2020.

Kako su Meghan i Harry dali 'otkaz' kraljevskoj obitelji

sussexroyal/Instagram kensingtonroyal/Instagram

Njihovo distanciranje od britanske monarhije će nastupiti u proljeće, a izazvalo je brojna negodovanja i šokove. Evo što se, ukratko, dogodilo.

Princ Harry i Meghan Markle uskoro više neće biti aktivni članovi britanske monarhije niti će nositi kraljevske titule. Kao razlog svoje odluke naveli su jak medijski pritisak i činjenicu da im je taj pritisak previše. Žele se odmaknuti od svega i živjeti svoj život, kažu.

Odluku da će se sami uzdržavati i da odstupaju i izlaze iz kraljevske obitelji objavili su 8. siječnja objavom na Instagramu i šokirali cijeli svijet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Planiraju biti financijski samostalni te imaju plan osnovati organizaciju po uzoru na Hillary i Billa Clintona te Baracka Obamu i njegovu obitelj.

Obitelj je jako razočarana

Prema pisanju američkih i britanskih tabloida, princ William je poprilično šokiran bratovom odlukom. Za istu informaciju ostala je uskraćena i kraljevska obitelj koja je njihovom odlukom također duboko razočarana. 

"Sve im je omogućeno, a oni se tako ponašaju. To nije fer prema Kraljici. Svi su jako razočarani njihovom odlukom, to je kao nož u leđa", samo su neki od komentara na odluku para. Isto mišljenje navodno dijeli i princ Charles koji 'kipi od bijesa' zbog njihove nagle i nepromišljene odluke, tvrde izvori bliski obitelji.

Kate pokušala 'odvući pažnju'

Kako bi malo 'smirila strasti', vojvotkinja Kate pažnju je usmjerila na sebe. Kraljevska palača objavila je na Instagramu fotografiju s Kate i poželjela joj sve najbolje povodom rođendana, ali time ipak nisu baš previše uspjeli odvući pažnju od onoga o čemu svi pričaju - od toga kako su Meghan i Harry dali 'otkaz' kraljevskoj obitelji.

Što kaže Meghanina sestra?

U sve se, naravno, uključila je i Meghanina polusestra Samantha Markle koja je šokirana odlukom.

"Ne mogu vjerovati. Znala je u što ulazi, da je htjela privatnost, sigurno ne bi na Wimbledonu sjela okružena sa oko 40 praznih mjesta oko nje", rekla je Samantha. 

Bijes, ali i tuga...

Dana 12. siječnja, prema pisanju tabloida 'The Sunday Times', princ William je priznao kako nije samo ljut, već i tužan zbog cijele situacije, ali shvaća da su on i brat jednostavno dva različita svijeta.

Isto tako, pisali su i o tome kako je Harry zabrinut za dobrobit svoje supruge Meghan jer se boji da će se razboljeti zbog svega što trenutno moraju proživljavati.

Kraljica ga ipak podržala?

Na sve je reagirala i Kraljica koja tvrdi da podržava unukovu namjeru da se sa svojom obitelji osamostali te da poštuje njegovu odluku. 

Ništa nije odlučeno 'preko noći'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪This evening The Duke and Duchess of Sussex accompanied Her Majesty The Queen and members of @TheRoyalFamily to the annual @RoyalBritishLegion Festival of Remembrance. This special event, which has taken place every year since 1923 at the @RoyalAlbertHall, commemorates all those who have lost their lives in conflicts.‬ • ‪This year’s Festival marked the 75th anniversary of a number of crucial battles of 1944, with a particular emphasis on the collaboration and friendship of the British, Commonwealth and Allied armies who fought them. A unique tribute was given to acknowledge those involved both past and present, culminating in a special parade of some of the last surviving veterans who fought and served in 1944.‬ • ‪Their Royal Highnesses, who last year attended their first Festival of Remembrance together, were honoured to once again pay tribute to all casualties of war and remember those that have made the ultimate sacrifice for their country.‬ ‪#FestivalOfRemembrance ‪#WeWillRememberThem‬ Photo © PA / Royal British Legion

Objavu dijeli The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Sve je na kraju potvrdio i sam princ Harry, koji je prije par dana rekao kako on i Meghan nisu mogli izdržati pritisak te da ova odluka nije došla preko noći.

"Nakon mjeseci i mjeseci razgovora došli smo do odluke koja nikome ne pada lako. Hvala svima na potpori", rekao je Harry, koji sad sa suprugom planira tužiti paparazze koji su Meghan i sinčića Archieja fotografirali u Kanadi, javlja Cosmopolitan.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?