Kraljica zabranila Sussexima korištenje riječi 'kraljevski'?

Nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti, Meghan Markle i princ Harry sada će se morati odreći i titule ‘kraljevski’ u imenu svoje organizacije. Navodno im je kraljica zabranila da odsad pa nadalje koriste riječ ‘royal’.
Vidi originalni članak

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa potrošili su desetke tisuća funti na novu web stranicu i popularni Instagram profil Sussex Royal. Par je ime htio registrirati kao svjetski logo za brojne oblike aktivnosti, među kojima su modni brendovi, pribor, knjige i društvene usluge. No, kraljica i njezini izvršni dužnosnici su se složili kako je neprimjereno da princ Harry i Meghan Markle zadrže riječ kraljevski na svojim proizvodima, javlja Cosmopolitan.

Daily Mail je objavio izjavu izvora bliskog kraljevskoj obitelji i rekao: 

"Kako vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odstupaju s dužnosti viših članova kraljevske obitelji i planiraju biti financijski neovisni, riječ 'Royal' treba malo bolje sagledati. Rasprave u vezi navedene teme i dalje traju. Kao dio tranzicije vojvode i vojvotkinje u novi stil života, već se uvelike planira pokretanje njihove nove neprofitne organizacije. Detalji će se znati na vrijeme."

Meghan i Harry će, vjerojatno, sve morati iznova brendirati pod drugim imenom te početi graditi carstvo na novom imenu. 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu i lupi subscribe da prvi vidiš sve najcool priče!

Posjeti joomboos.24sata.hr