Među slasticama od jabuka, ova je pravi evergreen!

canva
Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g tijesta za savijače
  • 700 g jabuka
  • 80 g grožđica
  • 50 g oraha
  • 10 g šećera
  • 25 ml soka od limuna
  • 10 g vanilin šećer
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica šećera u prahu

Priprema: 

Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom.

Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.

Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE!

Posjeti joomboos.24sata.hr