Jedan od najpopularnijih deserata koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Europe je štrudla ili savijača od jabuka
Sastojci:
- 500 g tijesta za savijače
- 700 g jabuka
- 80 g grožđica
- 50 g oraha
- 10 g šećera
- 25 ml soka od limuna
- 10 g vanilin šećer
- 1 žumanjak
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema:
Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, suhim grožđicama, orasima i vanilin šećerom.
Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom.
Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. Kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.
CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.