Novi hit blagdanskog stola: Raspunanci s malinama
Ne možemo zamisliti blagdane bez popularnih raspucanaca, no ovaj put vam donosimo recept s malim dodatkom - malinama i limunom. Probajte ih - sigurni smo da će vas oduševiti. U slast!
SASTOJCI
- glatko brašno 1,33 šalica
- integralno brašno 1,33 šalica
- gustin (kukuruzni škrob) 1 žličica
- sol 1 žličica
- soda bikarbona 0,50 žličica
- šećer 1 šalica
- maslac 0,75 šalica
- žumanjak 2 kom
- limunova korica 1 žlica
- sok od limuna 0,25 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- liofilizirane maline 1 šalica
- šećer u prahu 0,50 šalica
POSTUPAK
- U manjoj zdjeli pomiješaj obično i integralno brašno, gustin, sol i sodu bikarbonu.
- U srednje velikoj zdjeli pjenjačom pomiješaj šećer, otopljeni maslac, žumanjke, limunovu koricu, limunov sok i ekstrakt vanilije dok se sastojci ne sjedine. Dodaj mješavinu brašna i promiješaj dok se ne spoji, otprilike 30 sekundi.
- Grubo zdrobi pola šalice liofiliziranih malina i umiješaj ih u tijesto. Pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje 2 sata i 30 minuta (ili do 3 dana).
- Zagrij pećnicu na 175 °C, s rešetkama postavljenima u gornju i donju trećinu. Obloži dva velika lima papirom za pečenje. Samelji preostalih ½ šalice liofiliziranih malina u multipraktiku dok ne postanu fini prah (oko 10 sekundi), prosij kroz sitno cjedilo da ukloniš sjemenke i pomiješaj sa šećerom u prahu.
- Pomoću prstena promjera 3,8 cm (oko 2 žlice tijesta) oblikuj 24 kuglice tijesta. Uvaljaj svaku u mješavinu malina i šećera, pa rasporedi po limovima, ostavljajući razmak između, piše miss7.
- Peci 10-11 minuta, dok se rubovi ne stisnu, a sredina ostane mekana. Na pola vremena zamijeni mjesta limovima u pećnici. Ohladi kekse 5 minuta na limu, zatim ih prebaci na rešetku. Ponovi s preostalim tijestom i posipom.
@finimini.podravka Slatki ramen za blagdane 🍜🎄 U glavnoj ulozi Fini-Mini Noodles i @LINO LADA #finimininoodles #podravka #linolada #božić #ramen ♬ Christmas song "Let's decorate" - 3KTrack