Osvježavajući hrskavi desert: Štrudla od trešanja

Canva
Sezona je trešanja, stoga je šteta ne iskoristiti ovo ukusno voće za pripremu različitih slastica. Ovoga puta vam donosimo recept za hrskavu štrudlu od trešanja koja će s pladnja nestati 'u tren oka'.
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna za vučena tijesta
  • 3 dl vode
  • malo ulja
  • sol

Ostali sastojci:

  • 350 g trešanja
  • vanillin šećer
  • 4-5 žlica šećera
  • krušne mrvice

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori sat vremena.
  2. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite što tanje možete. Ako pukne slobodno "zakrpajte".
  3. Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata.
  4. Trećinu razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje.
  5. Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju. 

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr