Osvježavajući hrskavi desert: Štrudla od trešanja
Sezona je trešanja, stoga je šteta ne iskoristiti ovo ukusno voće za pripremu različitih slastica. Ovoga puta vam donosimo recept za hrskavu štrudlu od trešanja koja će s pladnja nestati 'u tren oka'.
Sastojci za tijesto:
- 60 dag brašna za vučena tijesta
- 3 dl vode
- malo ulja
- sol
Ostali sastojci:
- 350 g trešanja
- vanillin šećer
- 4-5 žlica šećera
- krušne mrvice
Postupak:
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori sat vremena.
- Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite što tanje možete. Ako pukne slobodno "zakrpajte".
- Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata.
- Trećinu razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje.
- Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.