Prvi 150 pregleda 04. srpnja 2023.

Osvježavajući hrskavi desert: Štrudla od trešanja

Canva/screenshoot/pinterest

Sezona je trešanja, stoga je šteta ne iskoristiti ovo ukusno voće za pripremu različitih slastica. Ovoga puta vam donosimo recept za hrskavu štrudlu od trešanja koja će s pladnja nestati 'u tren oka'.

Sastojci za tijesto:

  • 60 dag brašna za vučena tijesta
  • 3 dl vode
  • malo ulja
  • sol

Ostali sastojci:

  • 350 g trešanja
  • vanillin šećer
  • 4-5 žlica šećera
  • krušne mrvice

 | Autor: Canva/screenshoot/pinterest Canva/screenshoot/pinterest

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori sat vremena.
  2. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite što tanje možete. Ako pukne slobodno "zakrpajte".
  3. Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugog aromata.
  4. Trećinu razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje.
  5. Nauljite protvan i prebacite štrudlu u njega te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju. 

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?