Ova torta nas podsjeća na omiljenu kokos čokoladicu
Sastojci:
Za koru
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 150 g brašna
- 40 g kakao praha
- 1 prašak za pecivo
Preljev za biskvit
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
Za kremu
- 700 ml mlijeka
- 150g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 g griza
- 200 g kokosa
- 120 g maslaca
Za ganache
- 200ml slatkog vrhnja
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Za biskvit pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Smjesi dodajte mlijeko i ulje te još malo miksajte. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte u posebnu posudu te postepeno dodajte u smjesu i, kako piše Slatka domaćica, polako mutite mikserom u nižoj brzini.
Nakon što ste sjedinili sastojke, smjesu istresite u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja i količina sastojaka predviđeni su za kalup od 28 centimetara.
Pred sam kraj pečenja biskvita, prokuhajte mlijeko i šećer. Nakon što je biskvit gotov, još ga vrućeg prelijte prokuhanim mlijekom i ostavite da se ohladi.
Kako bi skuhali kremu, prokuhajte mlijeko, šećer i vanilin šećer. Čim prokuha, maknite s vatre i dodajte griz i kokos. Vratite na laganu vatru i kuhajte još oko dvije minute dok se smjesa ne zgusne. Nakon toga umiješajte maslac i smjesu rasporedite preko biskvita.
Za čokoladni ganache pomiješajte vrhnje za šlag i čokolade razlomljene na kockice. Kuhajte sastojke na srednjoj jačini vatre dok se čokolada ne otopi i zatim smjesu prelijte preko kolača. Kolač ukrasite Bounty čokoladicama ili kokosovim mrvicama i stavite ga na hlađenje minimalno tri sata.
Uživajte u ovom slasnom desertu!