Prvi 11769 pregleda 10. rujna 2022.

Ova torta nas podsjeća na omiljenu kokos čokoladicu

letmecookforyou/instagram

Kokos je jedna od onih namirnica koja nas neodoljivo podsjećaju na ljeto. Upravo zato, ako pripadate onoj skupini ljudi koja još ne želi da ljeto završi i što duže želite ostati u ljetnom raspoloženju, onda morate napraviti ovu tortu od kokosa koja će vas, barem na tren, vratiti u ljetne trenutke

Sastojci:

Za koru

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 150 g brašna
  • 40 g kakao praha
  • 1 prašak za pecivo

Preljev za biskvit

  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera

Za kremu

  • 700 ml mlijeka
  • 150g šećera
  • 1 vanilin šećer 
  • 120 g griza
  • 200 g kokosa
  • 120 g maslaca

Za ganache

  • 200ml slatkog vrhnja
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g crne čokolade

Priprema:

Za biskvit pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Smjesi dodajte mlijeko i ulje te još malo miksajte. Brašno, kakao i prašak za pecivo prosijte u posebnu posudu te postepeno dodajte u smjesu i, kako piše Slatka domaćica, polako mutite mikserom u nižoj brzini.

Nakon što ste sjedinili sastojke, smjesu istresite u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 25 minuta na 180 stupnjeva. Vrijeme pečenja i količina sastojaka predviđeni su za kalup od 28 centimetara. 

Pred sam kraj pečenja biskvita, prokuhajte mlijeko i šećer. Nakon što je biskvit gotov, još ga vrućeg prelijte prokuhanim mlijekom i ostavite da se ohladi.

Kako bi skuhali kremu, prokuhajte mlijeko, šećer i vanilin šećer. Čim prokuha, maknite s vatre i dodajte griz i kokos. Vratite na laganu vatru i kuhajte još oko dvije minute dok se smjesa ne zgusne. Nakon toga umiješajte maslac i smjesu rasporedite preko biskvita.

Za čokoladni ganache pomiješajte vrhnje za šlag i čokolade razlomljene na kockice. Kuhajte sastojke na srednjoj jačini vatre dok se čokolada ne otopi i zatim smjesu prelijte preko kolača. Kolač ukrasite Bounty čokoladicama ili kokosovim mrvicama i stavite ga na hlađenje minimalno tri sata.

Uživajte u ovom slasnom desertu!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?