Ovaj Pina Colada cheesecake je idealan za ljubitelje kokosa
Obožavate kokos u bilo kojem obliku, bilo da ga jedete ili pijete? E pa u ovom receptu su se spojila dva svijeta - omiljeni koktel i omiljeni kolač, u posebn rapsodiju koju će obožavati svi ljubitelji kokosa. A oni koji to nisu možda postanu! Evo recepta za Pina Colada cheesecake!
Što vam treba za podlogu?
- 275 grama mrvljenih keksa
- 50 grama mljevenog kokosa
- 150 grama maslaca
Što vam treba za kremu?
- 5 listića želatine
- 150 ml soka od ananasa
- 100 ml bijelog ruma
- 75 grama šećera
- 500 grama krem sira
- 75 grama šećera u prahu
- 250 grama kokosove kreme (ili gustog mlijeka)
Kako se priprema?
- Smrvljene kekse pomiješajte s kokos brašnom i otopljenim maslacem i smjesu stavite u okrugli kalup na papir za pečenje. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
- Listiće želatine otopite u vodi po uputama.
- Sok od ananasa, rum i šećer stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte unutra listiće želatine i nastavite polako kuhati. Maknite je s vatre, stavite je sa strane 10-ak minuta da se ohladi, ali povremeno miješajte.
- Mikserom izradite sir i šećer u prahu. Dodajte i kokos mlijeko i miksajte dok smjesa ne bude potpuno glatka.
- Polaku u smjesu od sira dodajte skuhanu tekućinu i miješajte kuhačom. Stavite kremu na bazu od keksa i vratite u hladnjak na minimalno 5-6 sati. Dekorirajte po želji i poslužite hladno, dobar vam tek!
Originalan recept pronađite ovdje!