Ovaj Pina Colada cheesecake je idealan za ljubitelje kokosa

reuters/pixsell/CANVA
Obožavate kokos u bilo kojem obliku, bilo da ga jedete ili pijete? E pa u ovom receptu su se spojila dva svijeta - omiljeni koktel i omiljeni kolač, u posebn rapsodiju koju će obožavati svi ljubitelji kokosa. A oni koji to nisu možda postanu! Evo recepta za Pina Colada cheesecake!
Vidi originalni članak

Što vam treba za podlogu?

  • 275 grama mrvljenih keksa
  • 50 grama mljevenog kokosa
  • 150 grama maslaca

Što vam treba za kremu?

  • 5 listića želatine
  • 150 ml soka od ananasa
  • 100 ml bijelog ruma
  • 75 grama šećera
  • 500 grama krem sira
  • 75 grama šećera u prahu
  • 250 grama kokosove kreme (ili gustog mlijeka)

Kako se priprema?

  1. Smrvljene kekse pomiješajte s kokos brašnom i otopljenim maslacem i smjesu stavite u okrugli kalup na papir za pečenje. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
  2. Listiće želatine otopite u vodi po uputama. 
  3. Sok od ananasa, rum i šećer stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte unutra listiće želatine i nastavite polako kuhati. Maknite je s vatre, stavite je sa strane 10-ak minuta da se ohladi, ali povremeno miješajte.
  4. Mikserom izradite sir i šećer u prahu. Dodajte i kokos mlijeko i miksajte dok smjesa ne bude potpuno glatka.
  5. Polaku u smjesu od sira dodajte skuhanu tekućinu i miješajte kuhačom. Stavite kremu na bazu od keksa i vratite u hladnjak na minimalno 5-6 sati. Dekorirajte po želji i poslužite hladno, dobar vam tek!

Originalan recept pronađite ovdje!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr