Obožavate kokos u bilo kojem obliku, bilo da ga jedete ili pijete? E pa u ovom receptu su se spojila dva svijeta - omiljeni koktel i omiljeni kolač, u posebn rapsodiju koju će obožavati svi ljubitelji kokosa. A oni koji to nisu možda postanu! Evo recepta za Pina Colada cheesecake!
Što vam treba za podlogu?
- 275 grama mrvljenih keksa
- 50 grama mljevenog kokosa
- 150 grama maslaca
Što vam treba za kremu?
- 5 listića želatine
- 150 ml soka od ananasa
- 100 ml bijelog ruma
- 75 grama šećera
- 500 grama krem sira
- 75 grama šećera u prahu
- 250 grama kokosove kreme (ili gustog mlijeka)
Kako se priprema?
- Smrvljene kekse pomiješajte s kokos brašnom i otopljenim maslacem i smjesu stavite u okrugli kalup na papir za pečenje. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
- Listiće želatine otopite u vodi po uputama.
- Sok od ananasa, rum i šećer stavite u posudu i kuhajte na laganoj vatri. Dodajte unutra listiće želatine i nastavite polako kuhati. Maknite je s vatre, stavite je sa strane 10-ak minuta da se ohladi, ali povremeno miješajte.
- Mikserom izradite sir i šećer u prahu. Dodajte i kokos mlijeko i miksajte dok smjesa ne bude potpuno glatka.
- Polaku u smjesu od sira dodajte skuhanu tekućinu i miješajte kuhačom. Stavite kremu na bazu od keksa i vratite u hladnjak na minimalno 5-6 sati. Dekorirajte po želji i poslužite hladno, dobar vam tek!
Originalan recept pronađite ovdje!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.