Ovaj sočan kruh od banane ćete obožavati
Kruh od banane, ili ti na engleskom 'banana bread, popularan je već godinama. Gotovo svi ga rade, ali njihovi recepti se razlikuju. Svatko voli svoju verziju, što ima smisla, ali mi smo pronašli jedan recept koji će sve oduševiti. Priprema nije komplicirana, a ni sastojke nije teško prikupiti. Ovo je recept s Miss7 koji će vas oduševiti.
Sastojci:
250 grama brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice mljevenog cimet
a 1/2 žličice soli
115 grama omekšalog maslaca
100 grama šećera
50 grama smeđeg šećera
2 velika jaja sobne temperature
2 žličice čistog ekstrakta vanilije
440 grama zgnječene banane (otprilike 4 banane)
80 grama nasjeckanih oraha (po želji)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje i stavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. U drugoj posudi, četiri do pet minuta, miksajte maslac i šećer. Umiješajte jaja i vaniliju. Zatim dodajte zgnječenu bananu i miješajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. Lagano umiješajte nasjeckane orahe. Izlijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 55-65 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu za kruh 20 minuta. Pažljivo izvadite kruh iz kalupa i ostavite da se ohladi.