Prvi 1740 pregleda 30. siječnja 2023.

Ovaj sočan kruh od banane ćete obožavati

canva

Kod kuće već imate banana koje traže jelo u kojima ćete ih iskoristiti? Imamo za vas jedno super rješenje za koje ste vjerojatno već čuli. Riječ je, naravno, o kruhu s ovim popularnim voćem. Pročitajte što vam još, uz banane, treba i bacite se na pripremu!

Kruh od banane, ili ti na engleskom 'banana bread, popularan je već godinama. Gotovo svi ga rade, ali njihovi recepti se razlikuju. Svatko voli svoju verziju, što ima smisla, ali mi smo pronašli jedan recept koji će sve oduševiti. Priprema nije komplicirana, a ni sastojke nije teško prikupiti. Ovo je recept s Miss7 koji će vas oduševiti.

Sastojci:

250 grama brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

1/2 žličice mljevenog cimet

a 1/2 žličice soli

115 grama omekšalog maslaca

100 grama šećera

50 grama smeđeg šećera

2 velika jaja sobne temperature

2 žličice čistog ekstrakta vanilije

440 grama zgnječene banane (otprilike 4 banane)

80 grama nasjeckanih oraha (po želji)

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obloži papirom za pečenje i stavite sa strane. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. U drugoj posudi, četiri do pet minuta, miksajte maslac i šećer. Umiješajte jaja i vaniliju. Zatim dodajte zgnječenu bananu i miješajte dok se sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i miješajte dok se ne sjedine. Lagano umiješajte nasjeckane orahe. Izlijte tijesto u pripremljeni kalup za kruh i ravnomjerno ga rasporedite. Pecite na 180 stupnjeva otprilike 55-65 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi u kalupu za kruh 20 minuta. Pažljivo izvadite kruh iz kalupa i ostavite da se ohladi.

 

 

Obožavaš pjevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vrijeme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži što znaš!

 | Autor:

Tvoja reakcija?