Ove banana split lazanje su apsolutni hit. Evo recepta!
Ovaj ljetni desert je pravo osvježenje. Najbolje od svega je to što ga uopće ne trebate peći, a znamo da svi pokušavaju što manje paliti pećnicu po ovim vrućinama. Riječ je o slatkim banana split lazanjama koje se, kao i klasične, slažu sloj po sloj. Recept za ovaj desert vam prenosimo s Delisha.
Od ovih namirnica pripremite kore:
2 šalice smrvljenih graham krekera
Pola šalice otopljenog maslaca
2 žličice šećera
Prstohvat soli
A ovi sastojci su vam potrebni za ostatak deserta:
225 grama kremastog sira
Četvrtina šalice šećera
450 grama šlaga
3 banane, narezane na tanke kolutiće
550 grama konzerviranog ananasa
450 grama jagoda
Pola šalice tostiranih i isjeckanih oraha
Čokoladni preljev, šarene mrvice i Maraschino višnje za ukrašavanje
Priprema je poprilično jednostavna, samo trebate slijediti ove korake:
Prvo namastite posudu za pečenje. Zatim u posudi pomiješajte graham krekere, otopljeni maslac, šećer i sol. Utisnite u posudu za pečenje i stavite u hladnjak dok se ne stisne.
U velikoj zdjeli miksajte krem sir i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta, a zatim umiješajte pola šlaga. Smjesu ravnomjerno rasporedite po kori, po njoj posložite pripremljeno voće pa ponovno po tome rasporedite ostatak šlaga. Desert ukrasite ostatkom voća, orašastim plodovima, mrvicama i čokoladom pa sve zajedno stavite na hlađenje.
I, kad ovo pripremate?