Ovi pečeni krumpiri sa češnjakom su neodoljivi!
Ako vam treba super ukusan prilog nekom pečenju, ribi ili jednostavno fini snack ili nešto za večeru, onda su ovi zgnječeni krumpiri sa češnjakom super odabir jer su brzo gotovi, a neodoljivo su dobri! Evo što vam sve treba i kako ih pripremiti
Potrebni sastojci:
- pola kilograma mladog krumpira
- krupnija sol i papar u zrnu
- 15 grama maslaca
- 2 češnja češnjaka
- žličica timijana
- 65 grama parmezana
Kako pripremiti ove krumpire?
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se pećnica grije, u velikoj zdjeli skuhajte krumpire u kori s barem dva prstohvata soli. Kad voda zakipi kuhajte krumpire 15-ak minuta, dok malo ne omekšaju. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade, piše Delish.
- Na papir za pečenje stavite krumpire koje zatim na pola zgnječite vilicom. Prelijte ih rastopljenim maslacem, zdrobljenim češnjakom i sušenim timijanom. Začinite ih solju i mljevenim paprom u zrnu te naribanim parmezanom.
- Pecite ih na 220 stupnjeva 20-ak minuta - ili dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu! A zatim uživajte i dobar tek! :)