Ako vam treba super ukusan prilog nekom pečenju, ribi ili jednostavno fini snack ili nešto za večeru, onda su ovi zgnječeni krumpiri sa češnjakom super odabir jer su brzo gotovi, a neodoljivo su dobri! Evo što vam sve treba i kako ih pripremiti
Potrebni sastojci:
- pola kilograma mladog krumpira
- krupnija sol i papar u zrnu
- 15 grama maslaca
- 2 češnja češnjaka
- žličica timijana
- 65 grama parmezana
Kako pripremiti ove krumpire?
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dok se pećnica grije, u velikoj zdjeli skuhajte krumpire u kori s barem dva prstohvata soli. Kad voda zakipi kuhajte krumpire 15-ak minuta, dok malo ne omekšaju. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade, piše Delish.
- Na papir za pečenje stavite krumpire koje zatim na pola zgnječite vilicom. Prelijte ih rastopljenim maslacem, zdrobljenim češnjakom i sušenim timijanom. Začinite ih solju i mljevenim paprom u zrnu te naribanim parmezanom.
- Pecite ih na 220 stupnjeva 20-ak minuta - ili dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu! A zatim uživajte i dobar tek! :)
KUPITE NOVI JOOMBOOS MAGAZIN NA KIOSCIMA TISKA I OSVOJITE KAPU ILI ČARAPE!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.