Ovo je najbolji recept za čokoladne raspucance
Blagdani samo što nisu, a ako ste još uvijek u potrazi za receptima za najbolje božićne kolačiće, donosimo vam ultimativni recept za čokoladne raspucance koji će vam zasigurno postati omiljeni
Sastojci:
- 2 jaja
- 60 gr maslaca
- 80 gr šećera
- 200 gr tamne čokolade
- 200 gr glatkog brašna
- ekstrakt vanilije
- vanilin šećer
- žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- kristal šećer i šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Prvo nasjeckamo čokoladu i otopimo na pari te ju pustimo da se prohladi. Prosijemo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo, a u drugoj posudi izradimo maslac sobne temperature sa šećerom, ekstraktom vanilije i otopljenom čokoladom.
Potom pjenjačom umiješamo jaja, dodamo suhe proizvode i sjedinimo. Smjesu je potrebno pokriti folijom i dobro ohladiti, najbolje tijekom noći.
Nakon hlađenja, pećnicu uključimo na 180 'C, žličicom grabimo smjesu i pravimo kuglice koje prvo uvaljamo u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Raspucanci se peku 8 - 10 minuta.
Uživajte u ovim neodoljivim zalogajčićima!