Prvi 9695 pregleda 16. prosinca 2022.

Ovo je najbolji recept za čokoladne raspucance

Canva

Blagdani samo što nisu, a ako ste još uvijek u potrazi za receptima za najbolje božićne kolačiće, donosimo vam ultimativni recept za čokoladne raspucance koji će vam zasigurno postati omiljeni

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 60 gr maslaca
  • 80 gr šećera
  • 200 gr tamne čokolade
  • 200 gr glatkog brašna
  • ekstrakt vanilije
  • vanilin šećer
  • žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • kristal šećer i šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Prvo nasjeckamo čokoladu i otopimo na pari te ju pustimo da se prohladi. Prosijemo brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo, a u drugoj posudi izradimo maslac sobne temperature sa šećerom, ekstraktom vanilije i otopljenom čokoladom.

Potom pjenjačom umiješamo jaja, dodamo suhe proizvode i sjedinimo. Smjesu je potrebno pokriti folijom i dobro ohladiti, najbolje tijekom noći.

Nakon hlađenja, pećnicu uključimo na 180 'C, žličicom grabimo smjesu i pravimo kuglice koje prvo uvaljamo u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu. Raspucanci se peku 8 - 10 minuta.

Uživajte u ovim neodoljivim zalogajčićima!

 

 

 | Autor:  

Tvoja reakcija?