Ovo je najbolji recept za domaće knedle sa šljivama
Sezona šljiva već je počela, a jedan od omiljenih deserata koji se, zapravo, može jesti kao i cijeli obrok, mnogima su knedle sa šljivama. Upravo zato, za vas smo pronašli jednostavan recept za njihovu pripremu pa nastavite čitati!
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 20 dag oštrog brašna
- 10 šljiva
- Krušne mrvice
- Maslac
Priprema:
Kako piše Coolinarika, krumpir ogulite i skuhajte pa od njega napravite pire i ostavite da se ohladi. Kada se pire ohladio, dodajte mu jaje, ulje i brašno i zamijesite kompaktno tijesto.
Dobiveno tijesto razvaljajte na debljinu od, otprilike 3 mm i razrežite ga na deset kvadrata čija veličina ovisi o veličini šljiva koje imate (iz šljiva možete izvaditi koštice, a i ne morate). Svaku šljivu zamotajte u tijesto i kuhate u kipućoj vodi 10-ak minuta.
Kada su se knedle skuhale, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih popržite na tavi s malo maslaca.
Uživajte u ovom slasnom obroku!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!