Ovo je najbolji recept za domaće knedle sa šljivama

miretova_kuhinja_/instagram
Sezona šljiva već je počela, a jedan od omiljenih deserata koji se, zapravo, može jesti kao i cijeli obrok, mnogima su knedle sa šljivama. Upravo zato, za vas smo pronašli jednostavan recept za njihovu pripremu pa nastavite čitati!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja
  • 20 dag oštrog brašna
  • 10 šljiva
  • Krušne mrvice
  • Maslac

Priprema:

Kako piše Coolinarika, krumpir ogulite i skuhajte pa od njega napravite pire i ostavite da se ohladi. Kada se pire ohladio, dodajte mu jaje, ulje i brašno i zamijesite kompaktno tijesto. 

Dobiveno tijesto razvaljajte na debljinu od, otprilike 3 mm i razrežite ga na deset kvadrata čija veličina ovisi o veličini šljiva koje imate (iz šljiva možete izvaditi koštice, a i ne morate). Svaku šljivu zamotajte u tijesto i kuhate u kipućoj vodi 10-ak minuta. 

Kada su se knedle skuhale, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih popržite na tavi s malo maslaca. 

Uživajte u ovom slasnom obroku!

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr