Sezona šljiva već je počela, a jedan od omiljenih deserata koji se, zapravo, može jesti kao i cijeli obrok, mnogima su knedle sa šljivama. Upravo zato, za vas smo pronašli jednostavan recept za njihovu pripremu pa nastavite čitati!
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 jaje
- 1 žlica ulja
- 20 dag oštrog brašna
- 10 šljiva
- Krušne mrvice
- Maslac
Priprema:
Kako piše Coolinarika, krumpir ogulite i skuhajte pa od njega napravite pire i ostavite da se ohladi. Kada se pire ohladio, dodajte mu jaje, ulje i brašno i zamijesite kompaktno tijesto.
Dobiveno tijesto razvaljajte na debljinu od, otprilike 3 mm i razrežite ga na deset kvadrata čija veličina ovisi o veličini šljiva koje imate (iz šljiva možete izvaditi koštice, a i ne morate). Svaku šljivu zamotajte u tijesto i kuhate u kipućoj vodi 10-ak minuta.
Kada su se knedle skuhale, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih popržite na tavi s malo maslaca.
Uživajte u ovom slasnom obroku!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
dancy11.4.2005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.