Ovo se nekima neće svidjeti! TikTok uvodi novu opciju

canva
"Svaki račun koji pripada korisniku mlađem od 18 godina automatski će biti postavljen na 60-minutno dnevno ograničenje vremena korištenja", poručili su iz TikToka
Vidi originalni članak

TikTok je najavio da će automatski postaviti ograničenje vremena korištenja na računima svih korisnika mlađih od 18 godina, kao dio niza novih zaštitnih značajki za mlađe korisnike, piše portal Her.  

Aplikacija za dijeljenje videa otkrila je u srijedu da će "svaki račun koji pripada korisniku mlađem od 18 godina automatski biti postavljen na 60-minutno dnevno ograničenje vremena korištenja."

Nakon što korisnici dosegnu ograničenje od sat vremena, od njih će se tražiti da unesu lozinku kako bi nastavili koristiti aplikaciju, zahtijevajući da "donesu aktivnu odluku o produljenju tog vremena."

Korisnici se mogu isključiti iz ograničenja vremena korištenja zaslona, ​​ali od njih će biti zatraženo da postave dnevno ograničenje ako provedu više od 100 minuta dnevno u aplikaciji, rekao je TikTok.

Za korisnike mlađe od 13 godina, roditelj ili skrbnik će morati postaviti i unijeti šifru za otključavanje dodatnih pola sata vremena gledanja. Uz značajku ograničenja vremena pred ekranom, TikTok je također najavio načine na koje skrbnici mogu prilagoditi dnevna vremenska ograničenja, podsjetnike za spavanje i kada se obavijesti mogu isključiti.

Politike dolaze usred sve većeg nadzora nad utjecajem aplikacije - i drugih platformi društvenih medija - na djecu i tinejdžere. Vlasnici TikToka, Facebooka i Instagrama pozvani su da učine više kako bi zaštitili djecu koja koriste njihove aplikacije.

Što mislite? 

Posjeti joomboos.24sata.hr