Ovu prhku pitu od jogurta i voća želimo odmah isprobati

kuvajte_sa_stasom/instagram
Ako i niste 'maher' za pripremu slastica ovaj kolač će vas navesti na to da pomislite da ste možda rođeni slastičari. Njegova priprema je brza, a okus izvanredan. Taman da si zasladite dan! Pročitajte niže kako ga pripremiti!
Vidi originalni članak

Pronašli smo savršeni recept koji možete pripremiti već danas ili s njim pričekajte do vikenda, kako vam drago. Riječ je o jednostavnom i ukusnom kolaču od jogurta i šljiva. Priprema je stvarno jednostavna i nisu vam potrebni neki ekstravagantni sastojci. Samo zasučite rukave i bacite se na pripremu.

Ovo su sastojci koji će vam trebati!

Za prhko tijesto:

  • 4 žumanjka
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300 g brašna

Za kremu:

  • 4 bjelanjka
  • 180 g šećera
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 180 g čvrstog jogurta
  • 6 žlica brašna

Za nadjev:

  • 500 g šljiva (ili neko drugo voće po želji)

Ovdje pogledajte video:

Ovo je postupak koji trebate pratiti:

  • Šljive očistite i izrežite na četiri dijela. Zatim razdvojite bjelanjke od žutanjaka pa bjelanjke ostavite sa strane za kasnije. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer pa miksajte dok vam smjesa ne postane pjenasta. U smjesu dodajte kiselo vrhnje, pola praška za pecivo i postepeno dodajte brašno.
  • Umijesite tijesto i oblikujte ga na pobrašnjenoj površini. Tijesto razdvojite na dva dijela. Jedan dio omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Drugi dio razvucite veličine posude za pečenje. Stavite u posudu i odložite sa strane.
  • Umutite bjelanjke i u njih dodajte šećer. Kad dobijete bijelu smjesu u nju dodajte kiselo vrhnje i čvrsti jogurt pa ponovno miksajte. Nakon toga u smjesu dodajte brašno. Dobivenu smjesu izlijte preko prethodno pripremljene kore. 
  • Po kremi rasporedite šljive ili neko drugo voće pa po njima posipajte vanilin šećer, šećer i cimet. Iz hladnjaka izvadite dio tijesta koji ste na početku odijelili pa ga naribajte po šljivama i stavite kolač u pećnicu. Kad je kolač gotov po njemu posipajte šećer u prahu.

 

Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!

Posjeti joomboos.24sata.hr