Ako i niste 'maher' za pripremu slastica ovaj kolač će vas navesti na to da pomislite da ste možda rođeni slastičari. Njegova priprema je brza, a okus izvanredan. Taman da si zasladite dan! Pročitajte niže kako ga pripremiti!
Pronašli smo savršeni recept koji možete pripremiti već danas ili s njim pričekajte do vikenda, kako vam drago. Riječ je o jednostavnom i ukusnom kolaču od jogurta i šljiva. Priprema je stvarno jednostavna i nisu vam potrebni neki ekstravagantni sastojci. Samo zasučite rukave i bacite se na pripremu.
Ovo su sastojci koji će vam trebati!
Za prhko tijesto:
- 4 žumanjka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1/2 praška za pecivo
- 300 g brašna
Za kremu:
- 4 bjelanjka
- 180 g šećera
- 180 g kiselog vrhnja
- 180 g čvrstog jogurta
- 6 žlica brašna
Za nadjev:
- 500 g šljiva (ili neko drugo voće po želji)
Ovdje pogledajte video:
Ovo je postupak koji trebate pratiti:
- Šljive očistite i izrežite na četiri dijela. Zatim razdvojite bjelanjke od žutanjaka pa bjelanjke ostavite sa strane za kasnije. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer pa miksajte dok vam smjesa ne postane pjenasta. U smjesu dodajte kiselo vrhnje, pola praška za pecivo i postepeno dodajte brašno.
- Umijesite tijesto i oblikujte ga na pobrašnjenoj površini. Tijesto razdvojite na dva dijela. Jedan dio omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Drugi dio razvucite veličine posude za pečenje. Stavite u posudu i odložite sa strane.
- Umutite bjelanjke i u njih dodajte šećer. Kad dobijete bijelu smjesu u nju dodajte kiselo vrhnje i čvrsti jogurt pa ponovno miksajte. Nakon toga u smjesu dodajte brašno. Dobivenu smjesu izlijte preko prethodno pripremljene kore.
- Po kremi rasporedite šljive ili neko drugo voće pa po njima posipajte vanilin šećer, šećer i cimet. Iz hladnjaka izvadite dio tijesta koji ste na početku odijelili pa ga naribajte po šljivama i stavite kolač u pećnicu. Kad je kolač gotov po njemu posipajte šećer u prahu.
Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.