Harry tuži poznati britanski tabloid jer maltretiraju Meghan

sussexroyal/Instagram kensingtonroyal/Instagram
Princ je na službenoj stranici Sussexa objavio pismo u kojem je objasnio zašto poduzima pravne mjere protiv britanskog medija. Harry se boji da Meghan ne doživi sudbinu njegove majke...
Vidi originalni članak

Mediji je stalno kritiziraju

Vojvotkinja Meghan Markle vodi bitku s britanskim medijima koji je konstantno prozivaju i kritiziraju. Otkako je 'ušla' u kraljevsku obitelj puni naslovnice magazina koji čine sve kako bi joj stvorili lošu reputaciju, što nije slučaj s drugom vojvotkinjom, Kate Middleton.

Zbog toga je princ Harry odlučio pokrenuti tužbu protiv britanskog 'Associated Newspapersa', izdavača Daily Maila i Mail on Sundaya, javlja Cosmopolitan.

Objavio je službeno priopćenje

Princ je na službenoj web stranici vojvode i vojvotkinje od Sussexa objavio pismo u kojem je objasnio zašto ih tuži. Rekao je kako je njegov čin potaknut zlouporabom privatnih podataka, kršenja autorskih prava i kršenja zakona o zaštiti podataka iz 2018. godine. 

Emotivno pismo je započeo objašnjenjem toga što su mediji dosad učinili Meghan.

"Nažalost, moja supruga je jedna od posljednjih žrtava britanskih tabloida koji vode kampanje protiv pojedinaca bez da razmisle o posljedicama. Kampanja je bila na vrhuncu tijekom Meghanine trudnoće i sad tijekom odgoja našeg djeteta", napisao je Harry.

Tužbu su pripremali mjesecima

"Tužba se pripremala nekoliko mjeseci. Pozitivno izvještavanje proteklih nekoliko tjedana samo je dokaz kako imaju dvostruke standarde. Pisali su laž za laži, samo zato što se tijekom porodiljnog nije pojavljivala u javnosti", nastavio je Harry, misleći kako su izmišljali jer nisu imali drugog materijala za pisanje o princezi, a nešto su morali pisati.

Ne želi da Meghan doživi sudbinu njegove majke

"Iako mislim da tužba nije siguran korak, znam da je onaj ispravan. Ne želim da se povijest ponovi. Već sam vidio kako su osobu koju sam volio doveli do toga da je se tretira kao predmet. Izgubio sam majku i sad gledam kako moja supruga postaje žrtva istih moćnika", završio je Harry, spominjući svoju majku koja je poginula u automobilskoj nesreći bježeći od paparazza. 

Ne želi da Meghan doživi njezinu sudbinu i svim će se silama boriti da spriječi maltretiranje i laži koji traju već predugo. I ova tužba je zaista ogroman korak ka tome.

 

Krenule su prijave za prvi hrvatski hip hop talent show - Rap Camp. Prijavi se i postani rap zvijezda, od rime napravi ime i osvoji ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna. Požuri, jer prijave traju do 14. listopada.

Posjeti joomboos.24sata.hr