Prodaje se kraljevski dvorac s mračnom prošlošću

aficionadoproperty/Instagram
U prodaju je pušten dvorac koji je nekad bio u vlasništvu kraljevske obitelji. Njegovom kupnjom možete biti dijelom Britanske povijesti.No, postoji jedna 'sitna caka', uz dvorac dobivate jezivu prošlost.
Vidi originalni članak

Zamislite to da živite u pravom dvorcu, nevjerojatno, zar ne? Dvorac Devize u Wiltshireu, Velika Britanija, prodaje se za 3. 25 milijuna Funti, a sretnici koji ga kupe gratis će dobiti povijest vlasnika čija sudbina i nije baš bila sretna. Ovaj nekadašnji dom kraljevske obitelji stariji je od 500 godina, a interijer i eksterijer dvorca ostavlja bez daha.

Visoki stropovi, veliki prozori, kamini, prostrana knjižnica samo su dio luksuza u kojem će živjeti novi vlasnici. Ima 9 soba, a cijeli je uređen spojem tradicionalnog i modernog.

Kupce bi mogla zabrinuti samo njegova mračna prošlost. Bio je u vlasništvu prve žene kralja Henryja VIII., Katarine Aragonske. Svima vam je vjerojatno poznata priča kako se Henry rastao od Katarine kako bi se mogao oženiti Anne Boleyn. Time je izazvao raskol s Vatikanom i osnovao Englesku Crkvu.

U 12. stoljeću pretvoren je u zatvor pod vlašću kralja Stephena, a uništen je bio tijekom Engleskog građanskog rata 1648. godine, piše Mirror. Nakon što je ponovno izgrađen zasjao je u punom sjaju i ostao netaknut.

Dvorac bi se mogao jako brzo prodati s obzirom s obzirom na ime i povijest koju nosi, a samo je pitanje hoće li ga kupiti netko opčinjen kraljevskom obitelji ili netko tko se ne zamara time je li uklet.

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr