Prve fotke Notre Dame iz zraka pokazuju razmjere užasa

Mothra P.I./instagram
Fotografije snimljene iz zraka otkrivaju prilično veliku štetu nastalu nakon požara u Parizu
Vidi originalni članak

Ove fotografije iz zraka, nazvane 'Slomljenim srcem Pariza', fotografirane 24 sata nakon katastrofe nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vidljiva je ogromna šteta koja se još uvijek zbraja, a pojedinosti na fotografiji pokazuju srušeni krov i veliku rupu u sredini, gdje se zvonik srušio. Vatra koja je opustošila Notre Dame uništila je mnoga neprocjenjiva blaga - uključujući slike, toranj i orgulje, piše Mirror.

Fotografije nakon katastrofe

Tko je odgovoran?

U međuvremenu, objavljeno je da su vatrogasci pozvani u Notre Dame vatrogasnim alarmom 20 minuta prije nego što je požar uzeo maha - ali policajci nisu pronašli tragove požara. Alarm se tako oglasio dva puta prije intrevencije vatrogasaca koji prije jednostavno nisu mogli detektirati nikakvu vatru. Zbog toga su neki uvjereni kako bi šteta bila mnogo manja da su odmah reagirali te na neki način krive i vatrogasce za propust. 

No, pravi uzrok požara nije još utvrđen, a francuski premijer i mnogi drugi čvrsto su uvjereni kako će moći obnoviti bar većinu ove veličanstvene katedrale stare više od 800 godina.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

 

Posjeti joomboos.24sata.hr