S ovim receptom ćete napraviti najbolju kiselu ciklu

reuters/pixsell/CANVA
Sezona pripreme zimnice već je na vrhuncu pa smo zato s vama odlučili podijeliti recept za domaću kiselu ciklu kakvu su pripremale i naše bake. Na vama je samo da se bacite na pripremu!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 kg neoguljene cikle
  • 500 ml alkoholnog octa
  • 1,5 l vode + voda za kuhanje cikle
  • 200 ml šećera
  • 2,5 žlice soli

Priprema:

U veliki lonac stavite vodu (po potrebi; da prekrije svu ciklu) i ostavite da zavrije. Za to vrijeme operite ciklu pa kada voda zavrije, stavite ju da se kuha i, kako piše Coolinarika, kuhajte ju oko sat, sat i pol dok ne omekša, odnosno dok ju bez problema ne možete probosti vilicom (vrijeme kuhanja ovisi i o veličini i sorti cikle).

Kada je cikla skuhana, ostavite ju da se malo ohladi pa ju ogulite i narežite na tanke ploške. Nakon toga, prokuhajte 1,5 litara vode, ocat, šećer i sol pa u tu tekućinu stavite ciklu i ostavite da ponovno zavrije.

Ciklu odmah stavljajte u sterilizirane staklenke, prelijte tekućinom i odmah poklopite. Ostavite staklenke da se u potpunosti ohlade.

Uživajte u najboljoj zimnici!

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr