Sezona pripreme zimnice već je na vrhuncu pa smo zato s vama odlučili podijeliti recept za domaću kiselu ciklu kakvu su pripremale i naše bake. Na vama je samo da se bacite na pripremu!
Sastojci:
- 3 kg neoguljene cikle
- 500 ml alkoholnog octa
- 1,5 l vode + voda za kuhanje cikle
- 200 ml šećera
- 2,5 žlice soli
Priprema:
U veliki lonac stavite vodu (po potrebi; da prekrije svu ciklu) i ostavite da zavrije. Za to vrijeme operite ciklu pa kada voda zavrije, stavite ju da se kuha i, kako piše Coolinarika, kuhajte ju oko sat, sat i pol dok ne omekša, odnosno dok ju bez problema ne možete probosti vilicom (vrijeme kuhanja ovisi i o veličini i sorti cikle).
Kada je cikla skuhana, ostavite ju da se malo ohladi pa ju ogulite i narežite na tanke ploške. Nakon toga, prokuhajte 1,5 litara vode, ocat, šećer i sol pa u tu tekućinu stavite ciklu i ostavite da ponovno zavrije.
Ciklu odmah stavljajte u sterilizirane staklenke, prelijte tekućinom i odmah poklopite. Ostavite staklenke da se u potpunosti ohlade.
Uživajte u najboljoj zimnici!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.