Savršeno zimsko jelo: Toplo varivo od slanutka i poriluka

canva
Siječanj je idealno vrijeme za jela na žlicu, stoga vam donosimo recept za ukusno varivo od slanutka i poriluka koje će vas odmah zagrijati. Dobar vam tek!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 srednja poriluka
  • 3 krumpira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 povrtna kocka
  • 2 žlice maslinovog ulja s chillijem
  • 250 g slanutka iz konzerve
  • 500 ml vode
  • 1 žličica sušenog kopra
  • 1 kriška tosta
  • Svježi vlasac
  • Papar
  • Sol

Postupak:

  1. Poriluk nasjeckajte na kolutiće, krumpir na manje kocke, očistite češnjak i ocijedite slanutak iz konzerve.
  2. U zagrijani lonac stavite maslinovo ulje, dodajte poriluk i miješajte 3 minute dok poriluk ne povene. Dodajte malo soli.
  3. Ulijte vodu i dodajte krumpir, češnjak i povrtnu kocku.
  4. Kuhajte 20 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Pred kraj kuhanja dodajte 150 g slanutka iz konzerve i posipajte sa sušenim koprom.
  6. Sve dobro izblendajte sa štapnim mikserom i dodajte ostatak slanutka.
  7. Servirajte u duboki tanjur, nasjeckajte svježeg vlasca, prelijte maslinovim uljem, posipajte svježim porilukom i slanutkom te dodajte prepečeni tost.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr