Siječanj je idealno vrijeme za jela na žlicu, stoga vam donosimo recept za ukusno varivo od slanutka i poriluka koje će vas odmah zagrijati. Dobar vam tek!
Sastojci:
- 2 srednja poriluka
- 3 krumpira
- 3 češnja češnjaka
- 1 povrtna kocka
- 2 žlice maslinovog ulja s chillijem
- 250 g slanutka iz konzerve
- 500 ml vode
- 1 žličica sušenog kopra
- 1 kriška tosta
- Svježi vlasac
- Papar
- Sol
Postupak:
- Poriluk nasjeckajte na kolutiće, krumpir na manje kocke, očistite češnjak i ocijedite slanutak iz konzerve.
- U zagrijani lonac stavite maslinovo ulje, dodajte poriluk i miješajte 3 minute dok poriluk ne povene. Dodajte malo soli.
- Ulijte vodu i dodajte krumpir, češnjak i povrtnu kocku.
- Kuhajte 20 minuta na srednje jakoj vatri.
- Pred kraj kuhanja dodajte 150 g slanutka iz konzerve i posipajte sa sušenim koprom.
- Sve dobro izblendajte sa štapnim mikserom i dodajte ostatak slanutka.
- Servirajte u duboki tanjur, nasjeckajte svježeg vlasca, prelijte maslinovim uljem, posipajte svježim porilukom i slanutkom te dodajte prepečeni tost.
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.