Sezona prehlade: 6 načina kako ju zaobići ove jeseni

https://www.instagram.com/nevadalieberher/
Jesen je već počela, hladnoća je došla, a s njom i prehlade...
Vidi originalni članak

Sezona prehlada je krenula, a naravno da želiš sve napraviti da izbjegneš to naporno kihanje, šmrcanje i promuklost. 

Postoji puno malih stvari koje možeš napraviti kako bi prirodno zaobišao prehladu i viroze.

Bustle je napravio listu malih zdravih navika koje trebaš raditi kako bi ove jeseni izbjegao prehlade i očuvao svoj imunitet, a mi ti donosimo svoju verziju:

1. Spavanje

Moraš dovoljno spavati kako bi održao svoj imunitet. Ako spavaš premalo, imunitet ti oslabi i lakše se možeš razboljeti. Nastoj imati raspored spavanja i spavati najmanje osam sati dnevno.

2. Vježbanje

Čvrst imunitet i redovito lagano vježbanje usko su povezani. Tjelesna aktivnost pomaže da ti se pluća i dišni putevi očiste od bakterija, što smanjuje šanse da se razboliš. 

3. Pranje ruku

Ovo je najvažnija stvar koju možeš napraviti da se zaštitiš od viroze i prehlade. Virusi se najlakše prenose kada netko kihne u ruku i onda dira sve oko sebe, a onda ti dođeš u kontakt s tim stvarima. Osim toga, bitno je i da čistiš svoj mobitel redovito.

4. Konzumiranje bazge

Bazga je odlična u borbi protiv viroze, a sprječava i gripu. Možeš piti sok od bazge, ali postoje i tablete.

5. Meditacija

Meditacija čini čuda za tvoj um i tijelo. Kada tvoje tijelo nije pod stresom, to smanjuje mogućnost da dobiješ virozu. Meditacija i opuštanje pojačava endorfie i smanjuje razine kortizola, a potiče i pozitivno stanje uma za bolje mentalno zdravlje.

6. Antivirozna hrana

Riba, luk, češnjak i citrusi odlični su u borbi protiv prehlade i bore se protiv virusa. Jedi više ovih namirnica tijekom jeseni i imunitet će ti očvrsnuti.

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

Posjeti joomboos.24sata.hr