Sladoled od korice pizze novi je gastro hit

brunopizzanyc/instagram
Ako obožavate sladoled, ali i pizzu, onda je ovaj sladoled savršen za vas jer kombinira okuse i ove omiljene slastice, ali i - pizze
Vidi originalni članak

Ovaj novi i prilično neobičan okus sladoleda osmišljen je u njujorškoj pizzeriji 'Bruno Pizza' u East Villageu, a često ga poslužuju i na posebnoj 'pizzi' od cimeta i šećera. 

Kako piše Miss7, pizza sladoled se izrađuje od svježe i organske pšenice s farme iz Ithace u New Yorku.

Ta se pšenica melje u fino brašno od kojeg se zatim izrađuje obično tijesto za pizzu koje se nakon pečenja u krušnoj peći rastrga na komadiće, tostira i spaljuje. Hrskavi komadići se nakon toga namaču u sladolednu bazu koja stoji tijekom noći, a ujutro se ubacuje u aparat za sladoled.

Vlasnik pizzerije, Demian Repucci, izjavio je kako ovaj sladoled ima okus otprilike kao tost, malo je sladak, a malo vuče na slad. U kombinaciji sa šećernom cimet pizzom navodno podsjeća na popularne 'Cinnamon Toast Crunch' žitarice. 

Biste li vi probali ovaj neobični sladoled? 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

Posjeti joomboos.24sata.hr