Sladoled od korice pizze novi je gastro hit
Ovaj novi i prilično neobičan okus sladoleda osmišljen je u njujorškoj pizzeriji 'Bruno Pizza' u East Villageu, a često ga poslužuju i na posebnoj 'pizzi' od cimeta i šećera.
Kako piše Miss7, pizza sladoled se izrađuje od svježe i organske pšenice s farme iz Ithace u New Yorku.
Ta se pšenica melje u fino brašno od kojeg se zatim izrađuje obično tijesto za pizzu koje se nakon pečenja u krušnoj peći rastrga na komadiće, tostira i spaljuje. Hrskavi komadići se nakon toga namaču u sladolednu bazu koja stoji tijekom noći, a ujutro se ubacuje u aparat za sladoled.
Vlasnik pizzerije, Demian Repucci, izjavio je kako ovaj sladoled ima okus otprilike kao tost, malo je sladak, a malo vuče na slad. U kombinaciji sa šećernom cimet pizzom navodno podsjeća na popularne 'Cinnamon Toast Crunch' žitarice.
Biste li vi probali ovaj neobični sladoled?