Ako obožavate sladoled, ali i pizzu, onda je ovaj sladoled savršen za vas jer kombinira okuse i ove omiljene slastice, ali i - pizze
Ovaj novi i prilično neobičan okus sladoleda osmišljen je u njujorškoj pizzeriji 'Bruno Pizza' u East Villageu, a često ga poslužuju i na posebnoj 'pizzi' od cimeta i šećera.
Kako piše Miss7, pizza sladoled se izrađuje od svježe i organske pšenice s farme iz Ithace u New Yorku.
Ta se pšenica melje u fino brašno od kojeg se zatim izrađuje obično tijesto za pizzu koje se nakon pečenja u krušnoj peći rastrga na komadiće, tostira i spaljuje. Hrskavi komadići se nakon toga namaču u sladolednu bazu koja stoji tijekom noći, a ujutro se ubacuje u aparat za sladoled.
Vlasnik pizzerije, Demian Repucci, izjavio je kako ovaj sladoled ima okus otprilike kao tost, malo je sladak, a malo vuče na slad. U kombinaciji sa šećernom cimet pizzom navodno podsjeća na popularne 'Cinnamon Toast Crunch' žitarice.
Biste li vi probali ovaj neobični sladoled?
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.