Tako brzo, a tako fino! Jednostavni recepti sa sirom

Canva
Jednostavnih, brzih i finih recepata nikad dosta, a još kada sadrže parmezan, nama jedan od omiljenih sireva, to je pun pogodak.
Vidi originalni članak

Donosimo vam danas dva recepta - jednu vegetarijansku i jednu mesnu opciju.

CVJETAČA S PARMEZANOM

Sastojci:

  • 2 kg cvjetače
  • Žlica maslinovog ulja
  • 115 g krušnih mrvica
  • Žličica soli
  • Žličica češnjaka u prahu
  • 55 g naribanog parmezana

Priprema:

Za početak, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

U zdjelu dodajte cvjetove cvjetače i maslinovo ulje i miješajte dok se potpuno ne sjedine.

Dodajte češnjak u prahu, sol, krušne mrvice i parmezan. Miješajte dok se sve potpuno ne prekrije začinima i sirom.

Rasporedite cvjetaču u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

Pecite 20 minuta pa promiješajte cvjetaču i pecite još desetak minuta.

Uživajte, dobar tek!

PUNJENA PILEĆA PRSA

Sastojci:

  • Tri komada pilećih prsa
  • Sol
  • 100 g ribane mozzarelle
  • 250 g brašna
  • 6 jaja
  • 230 g krušnih mrvica
  • Ulje za prženje
  • 780 g umaka od rajčice
  • 2 žice svježeg bosiljka
  • 55 g ribanog parmezana

Priprema:

Za početak, začinite piletinu, a potom svaki komad zarežite, kao da pravite mali 'džep' koje napunite mozzarellom. Pritisnite rubove piletine zajedno kako biste zatvorili taj 'džep'.

Odvojite brašno, jaja i krušne mrvice u tri zasebne zdjele. Pazeći da se piletina ne otvori, umočite ju u brašno, otresajući višak. Pobrašnjenu piletinu umočite u jaje, zatim u krušne mrvice.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a pećnicu zagrijte na 180°C. Pržite piletinu dok ne porumeni s obje strane.

Ravnomjerno stavite ⅔ umaka od rajčice na dno posude za pečenje. Stavite piletinu na vrh pa prelijte ostatkom umaka od rajčice, a zatim po vrhu pospite parmezanom i bosiljkom.

Pecite 20 minuta.

Uživajte!

Originalne recepte možete pronaći na tasty stranici.

Posjeti joomboos.24sata.hr