Jednostavnih, brzih i finih recepata nikad dosta, a još kada sadrže parmezan, nama jedan od omiljenih sireva, to je pun pogodak.
Donosimo vam danas dva recepta - jednu vegetarijansku i jednu mesnu opciju.
CVJETAČA S PARMEZANOM
Sastojci:
- 2 kg cvjetače
- Žlica maslinovog ulja
- 115 g krušnih mrvica
- Žličica soli
- Žličica češnjaka u prahu
- 55 g naribanog parmezana
Priprema:
Za početak, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
U zdjelu dodajte cvjetove cvjetače i maslinovo ulje i miješajte dok se potpuno ne sjedine.
Dodajte češnjak u prahu, sol, krušne mrvice i parmezan. Miješajte dok se sve potpuno ne prekrije začinima i sirom.
Rasporedite cvjetaču u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite 20 minuta pa promiješajte cvjetaču i pecite još desetak minuta.
Uživajte, dobar tek!
PUNJENA PILEĆA PRSA
Sastojci:
- Tri komada pilećih prsa
- Sol
- 100 g ribane mozzarelle
- 250 g brašna
- 6 jaja
- 230 g krušnih mrvica
- Ulje za prženje
- 780 g umaka od rajčice
- 2 žice svježeg bosiljka
- 55 g ribanog parmezana
Priprema:
Za početak, začinite piletinu, a potom svaki komad zarežite, kao da pravite mali 'džep' koje napunite mozzarellom. Pritisnite rubove piletine zajedno kako biste zatvorili taj 'džep'.
Odvojite brašno, jaja i krušne mrvice u tri zasebne zdjele. Pazeći da se piletina ne otvori, umočite ju u brašno, otresajući višak. Pobrašnjenu piletinu umočite u jaje, zatim u krušne mrvice.
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, a pećnicu zagrijte na 180°C. Pržite piletinu dok ne porumeni s obje strane.
Ravnomjerno stavite ⅔ umaka od rajčice na dno posude za pečenje. Stavite piletinu na vrh pa prelijte ostatkom umaka od rajčice, a zatim po vrhu pospite parmezanom i bosiljkom.
Pecite 20 minuta.
Uživajte!
Originalne recepte možete pronaći na tasty stranici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.