Toplo varivo s kobasicama: Savršeno za hladne dane

Youtube/canva
Varivo od kelja i kobasica idealan je ručak tijekom hladnih dana. Dobar tek!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • kelj 1 kom
  • dimljena kobasica 250 g
  • luk 1 kom
  • češnjak 3 režanj
  • bijeli grah (iz konzerve) 1 kom
  • lovorov list 1 kom
  • pileći temeljac 1,50 l
  • suncokretovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • tjestenina 150 g

POSTUPAK

  1. Kobasicu nareži na kolutove i kratko preprži u dubokom loncu. Izvadi i ostavi sa strane, piše miss7
  2. U isti lonac, na masnoću od prženja kobasica, dodaj malo maslinova ulja pa preprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak i kelj nasjeckan na trakice.
  3. Promiješaj, smanji vatru, poklopi i pusti da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri.
  4. Nakon što kelj uvene, dodaj ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pusti da prokuha, pa smanji vatru i kuhaj još 10 minuta.
  5. Dodaj tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr