Varivo od kelja i kobasica idealan je ručak tijekom hladnih dana. Dobar tek!
SASTOJCI
- kelj 1 kom
- dimljena kobasica 250 g
- luk 1 kom
- češnjak 3 režanj
- bijeli grah (iz konzerve) 1 kom
- lovorov list 1 kom
- pileći temeljac 1,50 l
- suncokretovo ulje
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- tjestenina 150 g
POSTUPAK
- Kobasicu nareži na kolutove i kratko preprži u dubokom loncu. Izvadi i ostavi sa strane, piše miss7.
- U isti lonac, na masnoću od prženja kobasica, dodaj malo maslinova ulja pa preprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak i kelj nasjeckan na trakice.
- Promiješaj, smanji vatru, poklopi i pusti da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri.
- Nakon što kelj uvene, dodaj ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pusti da prokuha, pa smanji vatru i kuhaj još 10 minuta.
- Dodaj tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.