Tortilja pizza: Ukusna i hrskava u samo 10 minuta!

Zaboravite čekanje na dizanje tijesta i brašno posvuda! Tortilja pizza je savršeno rješenje za brzi obrok – hrskava, jednostavna i gotova u trenu. Sve što vam treba je tava, tortilja, malo sira, umaka i omiljeni dodaci
SASTOJCI
- maslinovo ulje
- tortilja 2 kom
- umak od rajčice 4 žlica
- mozzarella 0,25 šalica
- povrće
- začinsko bilje
- svježi bosiljak

POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 220°C.
- Tavu od lijevanog željeza promjera 25 cm namaži lagano maslinovim uljem i zagrij na srednje jakoj vatri. Kad je tava vruća, stavi jednu tortilju unutra. Smanji vatru na srednju i peci 1 minutu, piše miss7.
- Okreni tortilju i peci još 1 minutu, dok u međuvremenu dodaješ 2 žlice umaka, ravnomjerno ga razmazujući sve do rubova tortilje.
- Makni tavu s vatre i dodaj sir ili bilo koje druge dodatke po želji. Svježe začine (poput bosiljka) sačuvaj za kraj, nakon pečenja.
- Premjesti tavu u pećnicu i peci 2-4 minute, dok rubovi tortilje ne postanu zlatnosmeđi, ali pazi da ne zagore (ako ne koristiš sir, provjeri ranije).
- Vrati tavu natrag na štednjak i peci još 1-2 minute na srednje jakoj vatri, dok donja strana ne poprimi boju, ali opet – bez zagaranja.
- Tortilja pizzu prebaci na tanjur i ostavi da se malo ohladi. Po želji dodaj svježe začine.
- Ponovi postupak s drugom tortilja pizzom i posluži.