Zaboravite čekanje na dizanje tijesta i brašno posvuda! Tortilja pizza je savršeno rješenje za brzi obrok – hrskava, jednostavna i gotova u trenu. Sve što vam treba je tava, tortilja, malo sira, umaka i omiljeni dodaci
SASTOJCI
- maslinovo ulje
- tortilja 2 kom
- umak od rajčice 4 žlica
- mozzarella 0,25 šalica
- povrće
- začinsko bilje
- svježi bosiljak
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 220°C.
- Tavu od lijevanog željeza promjera 25 cm namaži lagano maslinovim uljem i zagrij na srednje jakoj vatri. Kad je tava vruća, stavi jednu tortilju unutra. Smanji vatru na srednju i peci 1 minutu, piše miss7.
- Okreni tortilju i peci još 1 minutu, dok u međuvremenu dodaješ 2 žlice umaka, ravnomjerno ga razmazujući sve do rubova tortilje.
- Makni tavu s vatre i dodaj sir ili bilo koje druge dodatke po želji. Svježe začine (poput bosiljka) sačuvaj za kraj, nakon pečenja.
- Premjesti tavu u pećnicu i peci 2-4 minute, dok rubovi tortilje ne postanu zlatnosmeđi, ali pazi da ne zagore (ako ne koristiš sir, provjeri ranije).
- Vrati tavu natrag na štednjak i peci još 1-2 minute na srednje jakoj vatri, dok donja strana ne poprimi boju, ali opet – bez zagaranja.
- Tortilja pizzu prebaci na tanjur i ostavi da se malo ohladi. Po želji dodaj svježe začine.
- Ponovi postupak s drugom tortilja pizzom i posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Dancy11042005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.