Ukusna i zdrava grickalica: Uštipci s tikvicama

Canva
Ukoliko vam se nešto gricka, a želite izbjeći nezdrave varijante, uštipci od tikvica odličan su odabir.
Vidi originalni članak

Osim kao grickalice, ovo jelo možete iskoristiti i kao dodatak ručku, primjerice kao prilog uz meso ili salatu. U smjesu možete dodati začine po želji, poput sjeckanog vlasca, peršina, bosiljka ili kopra.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 šalice brašna
  • 1 ribana tikvica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • ulje za prženje
  • sol, papar

Postupak:

  1. Tikvicu ogulite, naribajte, posolite i pustite da odstoji. Vodu koju je ispustila ocijedite nakon 20 minuta.
  2. U zdjeli istucite pjenjačom jaja i brašno s praškom za pecivo, dodajte vrhnje, naribanu tikvicu, šareni mljeveni papar i soli prema potrebi.
  3. Umiješajte tijesto u ujednačenu masu.
  4. Zatim žlicom zahvatite tijesto, spuštajte uštipke na zagrijano ulje pa pržite s jedne i druge strane dok ne porumene.
  5. Poslužite ih tople.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr