Ukoliko vam se nešto gricka, a želite izbjeći nezdrave varijante, uštipci od tikvica odličan su odabir.
Osim kao grickalice, ovo jelo možete iskoristiti i kao dodatak ručku, primjerice kao prilog uz meso ili salatu. U smjesu možete dodati začine po želji, poput sjeckanog vlasca, peršina, bosiljka ili kopra.
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 šalice brašna
- 1 ribana tikvica
- 1 žličica praška za pecivo
- ulje za prženje
- sol, papar
Postupak:
- Tikvicu ogulite, naribajte, posolite i pustite da odstoji. Vodu koju je ispustila ocijedite nakon 20 minuta.
- U zdjeli istucite pjenjačom jaja i brašno s praškom za pecivo, dodajte vrhnje, naribanu tikvicu, šareni mljeveni papar i soli prema potrebi.
- Umiješajte tijesto u ujednačenu masu.
- Zatim žlicom zahvatite tijesto, spuštajte uštipke na zagrijano ulje pa pržite s jedne i druge strane dok ne porumene.
- Poslužite ih tople.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.