Urnebesno bogati: Koliko 'vrijedi' kraljevska obitelj?

kensingtonroyal / instagram
Donosimo vam neto vrijednost najpoznatijih članova britanske kraljevske obitelji i - WOW - stvarno su ultra bogati
Vidi originalni članak

Svi smo svjesni da je britanska kraljevska obitelj jedna od najbogatijih obitelji na svijetu. No, koliko novca oni zapravo vrijede? Pa, Marie Claire donosi točnu računicu, a mi smo izdvojili one najpoznatije članove i njihovu neto vrijednost. Pa, evo ga:

Kraljica Elizabeta II. - 520 milijuna dolara

Prema izračunu tvrtke Wealth-X, Kraljica navodno vrijedi otprilike 520 milijuna dolara. Najveći dio novca donosi joj vlasništvo nad Balmoral dvorcem (140 milijuna dolara) te Scotland & Sandringham kućom (65 milijuna dolara). 

Princ Philip - 30 milijuna dolara 

Neto vrijednost kraljičina supruga je, prema procjenama, oko 30 milijuna dolara. U 2017. odstupio je s pozicije Vojvode od Edinburgha, na kojoj je godišnje zarađivao oko 500.000 dolara plaće od Parlamenta.

Princ Charles - 400 milijuna dolara 

Kao prvi nasljednik krune - princ Charles vrijedi oko 400 milijuna dolara. Najviše novca dolazi mu od titule Vojvode od Cornwalla. 

Princ William i princ Harry - između 25 i 40 milijuna dolara

Prema pisanju Business Insidera, princ William i princ Harry imaju neto vrijednost koja se procjenjuje na svotu između 25 i 40 milijuna dolara. Oni su jedan dio novca naslijedili od pokojne majke, princeze Diane. William je jedno vrijeme primao i plaću, koju je u potpunosti darovao u humanitarne svrhe.

Kate Middleton - 10 milijuna dolara 

Neto vrijednost supruge starijeg kraljevskog brata, princa Williama, procjenjuje se na oko 10 milijuna dolara. 

Meghan Markle - 5 milijuna dolara

Novopečena članica kraljevske obitelji, supruga princa Harryja, trenutno vrijedi oko 5 milijuna dolara, a još uvijek prima novac od emitiranja serije Suits u kojoj je igrala jednu od glavnih uloga. 

JoomBoos i ove godine organizira najbrutalniji party - VIDEOSTAR PARTY powered by A1 Hrvatska! 16. prosinca u 18h u Tvornici kulture proglasit ćemo Videostar pobjednika i napraviti najveći YouTube party u regiji! Osiguraj svoju ulaznicu na: bit.ly/videostar_partygodine i druži se s JoomBoos youtuberima i onima koji će to uskoro postati. Ovo ne smiješ propustiti! 

Posjeti joomboos.24sata.hr