Vikend recept: Klasični carrot cake!

canva
Ususret vikendu smo iskopali recept za klasični carrot cake koji će se svidjeti i onima koji se kunu da mrkva nema što tražiti u kolačima. Jer ova je torta zaista preukusna da biste ju odbili! Mljac. Evo što vam treba i kako je pripremiti
Vidi originalni članak

Sastojci za biskvit:

  • 450 grama naribane mrkve
  • 310 grama brašna (i jednu dodatnu žlicu ostavite sa strane)
  • 2 žličice cimeta u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
  • malo đumbira u prahu
  • 200 grama smeđeg šećera
  • 100 grama bijelog šećera
  • 3 veća jaja sobne temperature
  • 240 ml biljnog ulja
  • 150 grama grožđica
  • 225 grama ananasa iz konzerve

Sastojci za glazuru:

  • 225 grama maslaca sobne temperature
  • 340 grama krem sira
  • jedna i pol žličica ekstrakta vanilije
  • 240 grama šećera u prahu
  • 200 grama mljevenih oraha

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu unaprijed zagrijte na 180 stupnjeva dok pripremate smjesu za biskvit. Namastite dva okrugla pleha od 20 centimetara i obložite ih papirom za pečenje.
  2. Naribajte mrkvu na jako sitno i ostavite je sa strane u posudi. 
  3. U posebnoj posudi prosijte brašno, cimet, đumbir, prašak za pecivo i dodajte sol. Suhe sastojke dobro promiješajte.
  4. U trećoj posudi izmiksajte jaja, smeđi i bijeli šećer. Postepeno dodajte i ulje pa nastavite miksati.
  5. Zatim postepeno dodajte suhe sastojke u mokre i sve zajedno mutite mikserom na srednjoj brzini.
  6. U posudici onu žlicu brašna pomiješajte s grožđicama pa i to umiješajte u smjesu za biskvit, ali kuhačom, ne mikserom. Unutra zatim dodajte i ananas pa pomiješajte.
  7. Razdvojite smjesu na dva jednaka dijela i podijelite u posude za pečenje. Izravnajte smjesu za biskvit da površina bude ravna i što je moguće više 'glatka'.
  8. Pecite biskvite oko 25-30 minuta, sve dok štapić ili vilica iz biskvita ne izađu potpuno suhi.
  9. Kad se biskviti ispeku ostavite ih negdje sa strane u plehu, a nakon 20-ak minuta ih izvadite na rešetku i pustite da se potpuno ohlade.
  10. Sad pripremite glazuru. U posudi izmiksajte maslac, krem sir i ekstrakt vanilije, prvo lagano pa zatim na srednje jakoj brzini, sve dok smjesa ne bude potpuno glatka.
  11. Malo po malo zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dalje, smjesa mora ostati glatka. 
  12. Sad slažite redom: biskvit, glazura, biskvit i na kraju deblji sloj glazure, a glazurom na kraju premažite i tortu svuda okolo. Na tu glazuru sa strane 'polijepite' one grubo mljevene orahe.
  13. Ostavite oko sat vremena u hladnjaku (ili čak preko noći), pa poslužite i uživajte u odličnoj vikend slastici!

Originalni recept pronađite na Tastyju! 

 

Stiže nova sezona Prank'da, uključi se na premijeru!

Posjeti joomboos.24sata.hr