Vikend recept: Klasični carrot cake!
Ususret vikendu smo iskopali recept za klasični carrot cake koji će se svidjeti i onima koji se kunu da mrkva nema što tražiti u kolačima. Jer ova je torta zaista preukusna da biste ju odbili! Mljac. Evo što vam treba i kako je pripremiti
Sastojci za biskvit:
- 450 grama naribane mrkve
- 310 grama brašna (i jednu dodatnu žlicu ostavite sa strane)
- 2 žličice cimeta u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
- malo đumbira u prahu
- 200 grama smeđeg šećera
- 100 grama bijelog šećera
- 3 veća jaja sobne temperature
- 240 ml biljnog ulja
- 150 grama grožđica
- 225 grama ananasa iz konzerve
Sastojci za glazuru:
- 225 grama maslaca sobne temperature
- 340 grama krem sira
- jedna i pol žličica ekstrakta vanilije
- 240 grama šećera u prahu
- 200 grama mljevenih oraha
Postupak pripreme:
- Pećnicu unaprijed zagrijte na 180 stupnjeva dok pripremate smjesu za biskvit. Namastite dva okrugla pleha od 20 centimetara i obložite ih papirom za pečenje.
- Naribajte mrkvu na jako sitno i ostavite je sa strane u posudi.
- U posebnoj posudi prosijte brašno, cimet, đumbir, prašak za pecivo i dodajte sol. Suhe sastojke dobro promiješajte.
- U trećoj posudi izmiksajte jaja, smeđi i bijeli šećer. Postepeno dodajte i ulje pa nastavite miksati.
- Zatim postepeno dodajte suhe sastojke u mokre i sve zajedno mutite mikserom na srednjoj brzini.
- U posudici onu žlicu brašna pomiješajte s grožđicama pa i to umiješajte u smjesu za biskvit, ali kuhačom, ne mikserom. Unutra zatim dodajte i ananas pa pomiješajte.
- Razdvojite smjesu na dva jednaka dijela i podijelite u posude za pečenje. Izravnajte smjesu za biskvit da površina bude ravna i što je moguće više 'glatka'.
- Pecite biskvite oko 25-30 minuta, sve dok štapić ili vilica iz biskvita ne izađu potpuno suhi.
- Kad se biskviti ispeku ostavite ih negdje sa strane u plehu, a nakon 20-ak minuta ih izvadite na rešetku i pustite da se potpuno ohlade.
- Sad pripremite glazuru. U posudi izmiksajte maslac, krem sir i ekstrakt vanilije, prvo lagano pa zatim na srednje jakoj brzini, sve dok smjesa ne bude potpuno glatka.
- Malo po malo zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dalje, smjesa mora ostati glatka.
- Sad slažite redom: biskvit, glazura, biskvit i na kraju deblji sloj glazure, a glazurom na kraju premažite i tortu svuda okolo. Na tu glazuru sa strane 'polijepite' one grubo mljevene orahe.
- Ostavite oko sat vremena u hladnjaku (ili čak preko noći), pa poslužite i uživajte u odličnoj vikend slastici!
Originalni recept pronađite na Tastyju!