Ususret vikendu smo iskopali recept za klasični carrot cake koji će se svidjeti i onima koji se kunu da mrkva nema što tražiti u kolačima. Jer ova je torta zaista preukusna da biste ju odbili! Mljac. Evo što vam treba i kako je pripremiti
Sastojci za biskvit:
- 450 grama naribane mrkve
- 310 grama brašna (i jednu dodatnu žlicu ostavite sa strane)
- 2 žličice cimeta u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
- malo đumbira u prahu
- 200 grama smeđeg šećera
- 100 grama bijelog šećera
- 3 veća jaja sobne temperature
- 240 ml biljnog ulja
- 150 grama grožđica
- 225 grama ananasa iz konzerve
Sastojci za glazuru:
- 225 grama maslaca sobne temperature
- 340 grama krem sira
- jedna i pol žličica ekstrakta vanilije
- 240 grama šećera u prahu
- 200 grama mljevenih oraha
Postupak pripreme:
- Pećnicu unaprijed zagrijte na 180 stupnjeva dok pripremate smjesu za biskvit. Namastite dva okrugla pleha od 20 centimetara i obložite ih papirom za pečenje.
- Naribajte mrkvu na jako sitno i ostavite je sa strane u posudi.
- U posebnoj posudi prosijte brašno, cimet, đumbir, prašak za pecivo i dodajte sol. Suhe sastojke dobro promiješajte.
- U trećoj posudi izmiksajte jaja, smeđi i bijeli šećer. Postepeno dodajte i ulje pa nastavite miksati.
- Zatim postepeno dodajte suhe sastojke u mokre i sve zajedno mutite mikserom na srednjoj brzini.
- U posudici onu žlicu brašna pomiješajte s grožđicama pa i to umiješajte u smjesu za biskvit, ali kuhačom, ne mikserom. Unutra zatim dodajte i ananas pa pomiješajte.
- Razdvojite smjesu na dva jednaka dijela i podijelite u posude za pečenje. Izravnajte smjesu za biskvit da površina bude ravna i što je moguće više 'glatka'.
- Pecite biskvite oko 25-30 minuta, sve dok štapić ili vilica iz biskvita ne izađu potpuno suhi.
- Kad se biskviti ispeku ostavite ih negdje sa strane u plehu, a nakon 20-ak minuta ih izvadite na rešetku i pustite da se potpuno ohlade.
- Sad pripremite glazuru. U posudi izmiksajte maslac, krem sir i ekstrakt vanilije, prvo lagano pa zatim na srednje jakoj brzini, sve dok smjesa ne bude potpuno glatka.
- Malo po malo zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dalje, smjesa mora ostati glatka.
- Sad slažite redom: biskvit, glazura, biskvit i na kraju deblji sloj glazure, a glazurom na kraju premažite i tortu svuda okolo. Na tu glazuru sa strane 'polijepite' one grubo mljevene orahe.
- Ostavite oko sat vremena u hladnjaku (ili čak preko noći), pa poslužite i uživajte u odličnoj vikend slastici!
Originalni recept pronađite na Tastyju!
Stiže nova sezona Prank'da, uključi se na premijeru!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.