Vikend recept: Vege rolice koje će te oduševiti
Zar postoji netko tko ne voli hrenovke u toplom i mekom lisnatom tijestu? Iako se tradicionalno ovaj recept priprema s mesom, postoje i vege rolice koje su nešto malo drugačije, ali će te itekako oduševiti. Portal Her donosi recept! Taman za vikend...
Potrebne su vam ove namirnice s popisa:
- 1 valjano lisnato tijesto (vegansko)
- 250 g gljiva (sjeckanih)
- 1 poriluk (sjeckani)
- 1/2 crvenog luka (sjeckanog)
- 4 češnja češnjaka (zdrobljenih)
- 3 žlice senfa
- 100 g krušnih mrvica
- šaka oraha (sjeckanih)
- kadulja
- čili u prahu
- papar
- sol
Kako se priprema?
1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Ubacite gljive u blender i miksajte dok ne budu potpuno usitnjene. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i pržite sjeckani poriluk, luk, čili prah i sol.
2. Dodajte gljive u tavu i pržite još pet minuta dok ne omekšaju. Dodajte senf, češnjak, kadulju i papar te nastavite pržiti nekoliko minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi nekoliko minuta prije miješanja s krušnim mrvicama i orasima.
3. Razvaljajte tijesto i rasporedite smjesu gljiva uzduž sredine tijesta. Razvaljajte obje strane i pričvrstite na vrhu tako da se ne odmota.
4. Izrežite na osam jednakih dijelova i stavite na obloženu tepsiju. Pecite 20-25 minuta, ili do zlatno smeđe boje.
5. Poslužite toplo i uživajte!
I da, ovaj recept možete pripremiti i s drugim vrstama povrća ili žitarica po želji!